På tåget imorse

05.07 Göteborgs Centralstation
En kvinna i fyrtioårsåldern har tagit med sig ett halvfullt mjölkpaket hemifrån kylen, för att det inte ska bli förgås när hon är bortrest, som hon nu vill pracka på konduktörskan i första klass. Då hon får nobben där med den klena ursäkten att de använder sådana små mjölktetran till kaffet jönsar hon vidare till restaurangvagnen i hopp om att kunna bjuda bort sin mjölk där. En tom mjölkförpackning uppmärksammas senare slängd i en sopkorg i första klassens vestibul, var den tömts är dock oklart.

05.07 Göteborgs Centralstation
Konduktörskan, förmodligen fortfarande chockad av det udda erbjudandet om mjölk, fortsätter sin vandring genom vagnen bara för att stöta på nästa orginal, vars förklaring att han sitter på ett tåg som avgår två timmar tidigare än det han har biljett till är att hans klocka av sig själv ställer om sig till Minsk-tid. Detta hade även hänt under middagen han närvarade vid under gårdagen, helt plötsligt var klockan på Minsk-tid! Tungt läge för vår stackars medresenär som dock får åka med ändå.

07.00 Utanför Laxå
Föraren beklagar att vi fått "en trasa till tågsätt" och suckar ljudligt gånger flera. Meddelar att han kommer att stanna till i Laxå för att "försöka fixa eländet". Vilket han inte lyckas med, utan vi tar oss nätt och jämnt till Hallsberg där vi får åka annat x2000-tåg till Stockholm, där vi anländer - endast - tjugo minuter försenade.

Slutet gott allting gott alltså och jag har något ytligt att blogga om, istället för att vältra mig i hur ont facebooks startsida gör och beklaga mig över att man med den nya tidens kommunikation måste göra slut inte bara irl utan även på msn, facebook och whatnot för att få radera en människa ur ens vardagsbestyr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0