Idag

Idag klampade jag för första gången in i min lägenhet sedan den kommit i min ägo, så att säga. Jag skrattade mig hela vägen från Sahlgrenska, nedför Medicinareberget, förbi Linnéplatsen och nedför Övre Husargatan. Jag passerade sushiställen och tänkte att sushi, det bara måste jag börja lära mig nu när jag är en sån där innerstadsmänniska. Jag gick förbi Egg & Milk och drömde om alla de bagels jag ska äta där.

Väl inne i lägenheten kunde jag inte sluta fnissa. Den är min nu. Bara min. Mitt första egna hem. Med utsikt över en innergård.

Sedan återvände jag till mitt gamla hem för att fika en semla med mitt ex och snylta på lite internet inför det stundande ikea-besöket. Jag blev lite lessen i hjärtat igen, för jag känner mig mer hemma där. Och det finns så många fina minnen där.

På ikea hade jag det lugnt och skönt för mig själv. Och jag fick köpa precis det jag ville, ingen annans vilja och åsikter att ta hänsyn till. Jag köpte bara det nödvändigaste då min plan för mitt nya hem inte riktigt är färdigsnickrad i mitt huvud ännu. Det nödvändigaste, det jag absolut inte kan klara mig utan såhär i början, visade sig vara både påsklämmor och durkslag, kuddfodral och gardiner, duschskrapa och toaborste men inget duschdraperi, inget köksbord och ingen tv-bänk. Men de där påsklämmorna, dem är jag nöjd över. Och diskhandduken för tre spänn.

Den där pallen som jag hela tiden gick och tänkte att jag inte fick glömma att köpa, glömde jag förstås bort. Alltså fick jag vara en riktig MacGyver och stapla trådbackar till min nya garderob på varandra, med diverse jox emellan så att det skulle bli nog högt för att jag skulle kunna koppla in en lampa i den mörka hallen. Funderade ett tag på att plinga på hos grannen och socialisera över ett stol-lån, men vek sedan ned mig för min MacGyver-strävan.

Nu är jag helt slut. Hur är det meningen att jag ska klara min omtenta imorgon?

Kommentarer
Postat av: Lina

Han är ett ex nu alltås? Jag noterar. Och när kommer bilderna?

2009-02-20 @ 13:42:29
Postat av: Lina

Har väldigt lite å göra, nu igen, så jag har surfta runt bland bloggar. Jag har läst om hårfägningar, om luncher, om världens bästa män och bäbisar. Du vet what I´m talking about. Kom osökt att tänka på ett litet ordspråk, "Bättre att tiga och verka dum än att tala och skingra alla tvivel." Och varför bryr jag mig? Och hur länge till kan jag stå emot att gör en egen blogg? =)

2009-02-22 @ 10:33:23
Postat av: Lina

En grej till, ja kom på lösningen. Man måste ju blotta sig för att en blogg sak bli värt nå. Tycker om att du vågar göra d. D är ju givetvis d som gör att man kan ifrågasätta bloggen åxå, varför man blottar sig för offentligheten. Men att skriva om trivialiteter är ju helt menlöst, inga tankar och inga rädslor, bara burkmat och turer på stan.

2009-02-22 @ 10:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0