Vietnam 5: Ibland jobbar jag också

Idag började allvaret på rikt! Första dan på jobbet. Det började med att jag på äkta vietnamesiskt vis steg några grader i hierarkin och närvarade på ett möte mellan universitetsledningen och en delegation från Danmark som signerade ett kontrakt om utbyte de närmaste tre åren. Det är så sjukt, och roligt, vilka situationer man finner sig i. Som att jag skulle hänga med Pam Fredman på GU - ja det händer ju inte så ofta.

Danskarna var dock nöjda med att se en svensk på plats och i min vanliga iver att få 'alla andra' att älska Hanoi lika mycket som jag själv gör hörde jag mig säga att jag skulle ta hand om deras studenter om de skickar några. Ja det är så man skaffar sig jobb.

Därefter var det dags för Teacher Malin att lära läkarstudenter att katetrisera en urinblåsa i "Skills Lab". Ja för det har jag ju gjort typ tre gånger. På en docka på AFU. Ja okej, typ två gånger i verkligheten också. Men från det till att verkligen lära ut och göra det på rätt sätt. Ja någon Inger Öjerskog är man ju inte. Så nog var jag allt lite nervös när jag stegade in i Skills Lab och möttes av rungande applåder från läkarstudenterna som dock var besvikna att jag kom först nu, deras sista dag i Skills Lab.

Men, som vanligt i Vietnam, är det bara att ta det piano. Min kollega Trung hade redan haft en genomgång med studenterna medan jag var och socialiserade med svenska epidemiologer från Nordiska Högskolan för Folkhälsovetenskap och Karolinska, så min uppgift skulle mest vara att övervaka och ge lite tips kring själva utförandet. Det vill säga; mottaga komplimanger för mitt blonda hår, räkna till tio på vietnamesiska, berätta om min favorit-viet-mat, upplysa om vädret i Sverige, förtälja vilka platser i Vietnam och Hanoi jag besökt, utbrista oh-my-god på vietnamesiska och mötas av applåder, bli inträngd i ett hörn av fnittriga manliga studenter, få höra att jag ser mycket yngre ut när jag berättar att jag är 26, svara nej först på frågan om jag är gift - sedan om jag har en pojkvän, förklara varför jag pratar så bra engelska och svara på var jag bor. Och någon gång däremellan ge studenterna lite pointers om hur de upprätthåller en steril rutin.

Vet inte om jag gjorde till eller från när det gäller hur mycket studenterna lärde sig om katetrisering direkt. De var mer intresserade av att stå i en ring runt mig och bombardera mig med frågor. Men lite mer engelska kanske de lärde sig.

Kommentarer
Postat av: anna lu

Oj vikken populär tjej du verkar va, kanske du kommer hem med en liten veitnamesläkare under armen!?å de där moppeköpandet låter ju som ett helt företag, men de e bra att du vågar köra där i den galna trafiken. Ja körde moppe när vi va i Hue å så krockade vi lite lätt(utan hjälm givetvis) men de gjorde inte så mkt för det var så billiga reservdelar...Tittar gärna in på en kopp thé over there, ska till tanzania en sväng nu så ja får se över min resebudjet.Keep up the good work! kram kram

2009-12-01 @ 00:20:33
Postat av: Malin

Jawohl! Underbar och alskad av alla du vet! :) Aaah Tanzania later forvisso ocksa nice, vad ska goras dar? Bli inte ranad pa stranden, ok?

2009-12-01 @ 14:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0