Svinis

Jag såg en rubrik i GP igår: "Biverkningar av influensan" och hajade till. Det är så mycket fokus på vaccinet nu att det känns som att själva sjukdomen har glömts bort i debatten om det är någon ond liten djävul som försöker lura i oss kvicksilver i sprutorna eller hur många som blivit ömma kring insticksstället efter vaccinationen. Biverkningarna efter genomgången influensa som enligt GP kunde uppkomma var fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom. Några nivåer värre än någon dags feber, skulle jag vilja påstå.

Jag minns inte vem det var som skrev var om att vi nu för första gången i världshistorien kan skydda oss emot en pandemi i klass med spanska sjukan och digerdöden. Vi kan göra det gratis och utan större besvär. Men då vill vi helt plötsligt inte. Istället vill vi spela med våra och andras liv i vår övertro på oss själva - "lite flunsa har väl ingen dött av".

Visst är det bra att man är kritisk till vad man får insprutat i kroppen, men man skulle önska att folk såg längre än till Aftonbladets lösnummersäljande rubriker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0